Medicatieverklaring buitenland

Officiële verklaring

De meeste AD(H)D geneesmiddelen vallen onder de Opiumwet en kunnen niet zomaar meegenomen worden naar het buitenland.

Als u op reis gaat met een geneesmiddel dat onder de Opiumwet valt, dan moet de patiënt hiervoor een officiële verklaring aanvragen. Hiervoor is medewerking nodig van de behandelend arts/verpleegkundig specialist.

Het CAK

U kunt alle informatie vinden op de website van het CAK , op deze website staat een volledig overzicht van alle landen. Als u het land van bestemming aanklikt, krijgt u de informatie te zien over wat nodig is voor het desbetreffende land.

Verwerkingstijd

De patiënt/ouders van een patiënt zijn zelf verantwoordelijk voor het op tijd verzorgen van deze medische verklaringen! Wij adviseren u minimaal 6 weken voordat u op vakantie gaat ons een bericht te sturen.

Als u een Schengenverklaring nodig heeft, dan kunt u deze downloaden op de website van het CAK. Als u zelf de onderdelen B en C van de verklaring invult en de verklaring naar ons mailt of opstuurt, dan wordt de verklaring door een van de behandelaars getekend/gestempeld en binnen 10 werkdagen naar u teruggestuurd.

Als u een Engelstalige verklaring of verklaring voor Turkije nodig heeft, dan kunt een e-mail zenden naar info@adhdpietjebell.nl of het formulier hiernaast invullen. Wij sturen de verklaring binnen 10 werkdagen naar u op.

De meeste verklaringen moeten daarna nog door u bij het CAK ingediend worden.

Let op!! Vul de gegevens van de persoon in waarvoor u de verklaring aanvraagt!

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

© Copyright 2020 - ADHD Praktijk Pietje Bell. Websiteontwikkeling & onderhoud: The Web Fanatics